Thermoskin Hælspore - Nat udstrækker

Thermoskin Hælspore - Nat udstrækker

Listepris: Kr.549,00
Varenummer: 86135
Kr.249,00

Strørrelsesguide

Egenskab:

Thermoskin Hælspore bandagen har en justerbar rem, der trækker tæerne opad og foden i en svag dorsi-fleksion position.
Kombinationen af de termiske egenskaber reducerer betændelsestilstanden og udstrækningen af  plantar fascia, mens du sover kan lette smerterne af plantar fasciitis.

Anvendeles:
Anatomisk designet med beskyttelse, støtte og termiske egenskaber, der understøtter i rehabilitering af foden.

Instruktionsvideo 

Fakta

  • Plantar fasciitis, ofte kaldt hælspore, er en hyppig årsag til smerter under hælen
  • Bindevævspladen i fodsålen hæfter til hælens knogle, og her kan den blive overbelastet eller udsat for slid
  • Som regel forsvinder smerterne af sig selv, men aflastning med tilpasning af fodtøj og aktiviteter, som har udløst smerterne, kan hjælpe
  • I alvorligere tilfælde kan din læge hjælpe med yderligere råd og behandling

Hvad er plantar fasciitis?

På undersiden af foden har vi en bindevævsplade. Den kaldes plantarfascien. Den har udspring fra forkanten af hælbenet og spreder sig i vifteform frem til tæerne. Plantar fascitis er en tilstand, hvor plantarfasciens fæste til hælbenet er overbelastet.

Hvor hyppig er plantar fasciitis?

Plantar fasciitis er nok den hyppigste årsag til smerter under hælen.

Hvorfor får man plantar fascitis?

De allerfleste tilfælde skyldes overbelastning af plantarfasciens fæste i hælbenet.

Dette sker først og fremmest, hvis man står længe på hårdt underlag eller ved meget gang eller løb, og i idræt som indebærer mange hop. Hvis du har afvigende fodstilling som for eksempel hulfod eller platfod, vil du have større risiko for at udvikle plantar fasciitis.

Ved nogle gigtsygdomme som Reiters sygdom eller Bechterews sygdom kan sygdommen opstå som dobbeltsidig plantarfascitis.

Hvilke symptomer giver en plantar fasciitis?

Det vigtigste symptom er smerter under hælen ved belastning. Smerten udløses, når du træder ned på foden. Smerterne er i begyndelsen kun til stede ved belastning, men kan efterhånden også være til stede i hvile. Af og til stråler smerterne fremad i foden, og den kan omfatte det meste af fodens underside.

Smerterne er ofte værst tidligt på dagen, og når du starter med at belaste foden efter hvile, især når du står op om morgenen. Når foden er blevet lidt opvarmet, kan smerten aftage. Ved store belastninger vil smerten øges igen. Hvis smerterne også er til stede i hvile, er det typisk, at generne er værst om aftenen efter en dags belastning. Smerterne kan hos nogle personer lindres ved, at de går på tæer.

Røntgen kan eventuelt vise en knogleudvækst, en såkaldt  hælspore ved fæstet på hælbenet. Hælsporen ses dog både hos personer med plantar fasciitis og raske personer helt uden gener. Derfor tror man ikke længere på, at hælsporen har betydning.

Kilde: sundhed.dk

Go to top